Sunday, December 30

HOT: Ini jawapan Ust Azhar terhadap Ulama Muda Ameno


Hekellehh... Puak-puak Umno neh paham-paham ja lahhh...

HAMAS pun depa tak iktiraf, FSA di Syria pun tak diiktiraf. Ini kali lah, kasi tumbangkan Umno Be End... Haddoihh... Tenat sangat dah Be End sekarang neh... memalukan Melayu ja...

Mohon rakyat Malaysia sama-sama beriltizam untuk menukar kerajaan yang ada dan naikkan ulama supaya Islam lebih terpelihara. Boleh jugak tengok dia orang bersidang sama-sama ngan Dr. Morsy, Khaled Mashal, Recep Tayyib Erdogan dan pemimpin Islam yang lain...

Takbir !


25 comments:

  1. Tapi nak juga tengok jangan pecacai DAP naik tocang udah le.Islam hendaklah di depan, mu mejoriti lebeh buat le apa yang patut buat permulaan ni

    ReplyDelete
  2. Ustaz Azhar bila nak angkat senjata ke Palestine?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awak ni dunggu ke? Faham tak apa yang ustaz ceramahkan? Janganlah buat kenyataan yang sama dengan otak lembu. Awak mempamerkan kebodohan kepada dunia.

      Delete
    2. Awok org Ganu dah lama faham apa yg dia ceramahkan....cuma kekadang tertanya sbb ada yg cakap dok serupa bikin.

      Delete
    3. Hang pulak bila nak pergi palestin? Ke sebab hang rasa perang lawan israel tu bukan kerja jihad???

      Delete
  3. Pendapat org semua salah...pendapat dia yg betul....siap tuduh org lain rendah martabat dr dia...dia saja ulama yg betullll....org lain suruh bersederhana tapi dia pakai motor besor, kereta besor!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila ustaz naik basikal ada orang kata ulamak tolak dunia
      bila naik motor besar kata ulama tidak pandai besederhana
      habis? apa yang bolehnya

      Delete
    2. bersederhana seperti yg agama kita anjurkan dan seperti juga yg dia sendiri laung2kan....

      Delete
    3. Kalau ada gambar Ustaz terutama Ustaz PAS naik basikal...tentu esoknya akan keluar di blog betapa zuhudnya ustaz tersebut....

      Delete
    4. dah rezeki Allah bg kat die dan aq rse die pnye rzki pon halal,ape mslhnye.....klo kroni kete mhl berlmbak-lmbak x reti bukak mlt pulak nok komen.....

      Delete
    5. Rezeki yg banyak....Allah suruh kita bersederhana...itu ajaranNya...Bagaimana seorg Ulamak (kata org PAS) berceramah merata-rata....tapi dia sendiri tak ikut apa yg dia kata....

      Delete
    6. org lain mana boleh pakai keta besor....motor besor...hanya puak melayu haprak umno jer yg boleh....
      kuda rasulullah dahulu adalah yg terbaik dikalangan para sahabat...ada sesapa nk pertikai...

      Delete
    7. pelik...
      1. pakai moto besor, kereta besor pun macam satu kesalahan pulok kepada puok BN. Setakat moto besor ngan kereta besor tu harga dia tak sepadan dengan barang kemas rm13 juta la dol!! Pakai moto besor ngan kereta besor dah kira tak besederhana ker?? Alahai sempitnya otak. Mufti, menteri ngan ketua2 agama islam kat negeri hang pun pakai moto ngan kereta yang berganda-ganda besor. Tak heboh pun ko!!

      2. Kenapa pulak suruh ustaz azhar idrus pegi palestin? Kenapa tak suruh mufti umno yang muda-muda, yang kuat-kuat dan yang masih gagah perkasa pergi palestin?? Mamat umno ni tau ke tidak konsep jihad ni sebenornya?? Kalau tak tau tutup mulutlaa. Cuba google apa ustaz asri cakap pasal jihad dan kewajipan jihad. Jangan pulak rujuk ustaz muda umno yang kata tiada jihad kat palestin!!!

      3. Ustaz azhar tak kata dia aje betul, orang lain salah. Dah kalau mufti pun senyap aja pasal isu Deepak, pasal duit mangsa jepun RM207 billion; nak kelaskan kat mana ustaz macam nih? Isu lain dia bukan main pang pung pang pung, tapi bila kena batang hidung pemimpin umno, dia tertidur pulak. Ini le jenis ustaz akhir zaman. Ustaz duit, ustaz perut.

      Hadoiiii, benda macam nih pun mamat umno dah bingong!! Macamanalah nak ganti najib untuk tadbir negara??

      Delete
    8. Aiiikkkkk.....
      Mamat 6:15 PM ni tak baca ker cerita Deepak belanja RM13 juta kat black rose??

      Delete
  4. Apakah kamu mengira bahwa kamu akan masuk surga, padahal belum nyata bagi Allah orang-orang yang berjihad[232] diantaramu dan belum nyata orang-orang yang sabar.

    [232]. Jihad dapat berarti:
    1. berperang untuk menegakkan Islam dan melindungi orang-orang Islam;
    2. memerangi hawa nafsu;
    3. mendermakan harta benda untuk kebaikan Islam dan umat Islam;
    4. Memberantas yang batil dan menegakkan yang hak.

    kalau kita pun jenis tak mampu jangan pula nak perlekeh usaha orang lain

    ReplyDelete
  5. Ustaz Umno oooo ustaz UMNO.
    Hang tu setakat lulusan Sarjana sahaja.
    Ni.. Ustaz Azhar yang terhebat di Malaysia.
    Ustaz Azhar terpopular Di Malaysia.
    Hang Ustaz UMNO apa sangat?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Popular tak semestinya betul belakaaaaaaaaaaa....

      Delete
    2. Jangan buat perbandingan antara seorg ulama dgn ulama yg lain kerana setiap org ada kekuatan & kelemahan. Yg pasti ulama dikategorikan sbg pewaris nabi. Ustaz yg dilabelkan sbg ustaz UMNO ada peranannya dari segi rebranding semula pemikiran melayu muslim yg rata-rata dlm keadaan yg bercelaru minda kesan dpd amalan berabad siasah politik melayu yg berorientasikan pecah-belah-fitnah. Perpecahan bukan shj dikalangan pengamal politik malahan dilihat berlaku dikalangan pengamal agama ..ustaz & ulama..maka timbullah istilah ulama UMNO..Ulama PAS..uztaz UMNO..Uztaz PAS. Maka lahirkan golongan generasi muda belia melayu Islam yg berkecamuk mindanya..berpuak-puak..bersamseng-samseng..yg bakal menjurus kpd keadaan prolong sistemik instability dikalangan melayu & menimbulkan suasana saling tidak percaya-mempercayai dikalangan mereka (evaporation of trust)..ini semua tidak sihat..tidak islamik. Senario kelahiran ulama muda UMNO tidak perlu kita terlalu gusar kerana hari ini mereka dilihat berpihak atau berpolar kpd the govt of the day..esok lusa mereka boleh mengalami reverse osmosis..berubah polar kpd perjuangan pihak pembangkang..for the very simple reason "Nothing is permanent in this WORLD"...Tiada yg kekal dalam hal keduniaan". Lebih wajar kita sbg generasi muda abad 21 menuntut mereka-mereka bersepakat bersama berjuang demi merealisasikan agenda pembangunan ummah. Seru kpd mereka agar hentikanlah perbalahan yg dah menjangkau 5o tahun. Katakan kpd mereka kami dah letih dah menyaksikan adegan perpecahan melayu dikalangan mereka sesama mereka..fitnah-menfitnah...kafir-mengkafir.. Serulah kpd mereka supaya rebranding semula pemikiran mereka yg telah menyuburkan semangat perpecahan org melayu.. RD%

      Delete
    3. nak diam dan terima semua ostad kat malaysia ni?? Guna otaklah sikit beb. Kalau dah ostad kata perjuangan rakyat palastin bukan jihad dan kalau ada ostazah kata jual tubuh dibolehkan jika terpaksa, takkan le gua nak terima ostad dan ostazah jenis nih?

      Mu pikir la beb!

      Delete
    4. Sejak bila pulak melayu ni berbalah? Sejak 50 tahun yang lalu?? Ni sah baca kitab umno nih!

      Kat malaysia ni, walaupun berlainan kepercayaan politik, tak pernah pulak aku lihat ada perbalahan. Kalau ada pun yang berbalah, orang politik aje le tu, tv dan akhbar pulak gembar gemburkan benda yang tak wujud.

      Cuba tukar perkataan berbalah tu menjadi perbezaan pendapat. Kalau berbeza pendapat tu biasalah! Salah ke kalau berbeza pendapat?? Ulamak sohor pun ada berbeza pendapat ler!!

      Delete
  6. kalau ckp tak serupa bikin itu tandanya munafik!..puak munafik adalah tunggangan setan laknatullah yg direjam oleh Allah SWT.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau setakat pakai moto besor ngan kereta besor takkanlah sampai jatuh munafik. Pakai moto besor ngan kereta besor tu tak bermakna ustaz azhar tak besederhana!

      Otak letak kak mana ni?

      Delete
  7. seru kejalan Allah jauh beza dengan seru ke arah maksiat
    kalau dah rasa pandai pila bagi kulimah orang nak dengar
    manusia mana yang tak buat silap.belajar tak mau mengajar tak mau mendengar tak mau buat hingar bingar yang pandai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju sangat dengan pendapat lu beb.
      Orang yg tak nak dengar ceramah, tak nak tambah ilmu ni sebenarnya orang yang sombong.
      Ilmu Tuhan ni luas, tak cukup hanya baca dari buku atau dari sorang dua cikgu.
      Kalau tak nak dengar ceramah, tak nak tambah ilmu, janganlah bising pulak bila ada manusia lain yang nak dengar ceramah dan tambah ilmu.
      Kalau bodoh, jangan ajak orang lain jadi bodoh!
      Kalau bangang, jangan ajak orang lain jadi bangang!

      Delete
  8. Ustaz banyak duit...bawak moto/kereta beso kira masih sederhana la tu....kalau ko yang papa kedana bawak kapcai hutang boleh kira ubud dunia tu...

    ReplyDelete

Suka hampa la nak komen ka tak... dan, aku punya suka la nak publish ka tak...

Mau dok ingat, yang berahi sangat nak memaki orang berkarung-karung tuh, sila ke blog pecacai Umno okey... Sebab blog pecacai Umno memang dicipta untuk maki makian, terima kasih.

Hehe...

Related Posts with Thumbnails