Sunday, December 2

Suara hati perwakilan yang Utusan takkan siarkan

MIMPI DI SIANG HARI!!! UMNO mahu rampas Pulau Pinang dari Pakatan Rakyat

KEBENARAN ITU PAHIT DAN MENYAKITKAN.

Inilah hakikat yang UMNO mesti terima dan telan, berdasarkan pengakuan seorang perwakilan yang mendedahkan kepincangan pemimpinnya sendiri!!!!!

UMNO dan Barisan Nasional (BN) boleh melupakan hasrat untuk merampas Pulau Pinang dalam pilihanraya umum ke 13.

Alasannya pemimpin UMNO di peringkat bahagian mementingkan diri serta tidak menemui rakyat di tempat masing-masing.

Perwakilan Pemuda dari Bukit Mertajam, Ramlan Ahmad memberitahu;
 • “Beberapa bahagian sangat teruk.”
 • “Ketua bahagian Umno Pulau Pinang teruk-teruk belaka…orang yang lawan akan diblack list (senarai hitam).
 • “Cawangan pula akan dikeluarkan dari senarai Umno bahagian.
 • “Tempat saya tujuh lapan cawangan telah dikeluarkan.
 • “Mereka nak jadi ketua saja kerana nak buat rumah atas bukit.
 • “Tetapi tak mahu jumpa rakyat, macam mana Umno nak menang,” kata Ramlan lagi.
 • `Terpinggir dan terhapus’
Bagaimanapun, beliau enggan fotonya diambil kerana tidak mahu menimbulkan masalah dengan pemimpin UMNO di bahagiannya.

Rakannya yang mahu dikenali sebagai Mahmud dari Bukit Gelugor menambah, Pakatan Rakyat akan menang lagi di Pulau Pinang dalam pilihanraya akan datang.

Pemimpin UMNO bercakap sahaja tetapi tidak buat kerja untuk rakyat, dakwa Mahmud.

Beliau mengaku takut jika DAP terus berkuasa di Pulau Pinang kerana orang Umno akan semakin terhapus.
“Sekarang pun dalam tempoh empat tahun Lim Guan Eng jadi Ketua Menteri, kami sudah terpinggir.
“Kalau tambah empat tahun lagi kami semua akan terhapus,” ujar Mahmud.
Dalam pilihanraya umum lalu, Pakatan Rakyat menyapu bersih 29 kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) diketuai DAP dan KEADILAN manakala Umno keseorangan menjadi pembangkang dengan 11 kerusi setelah kesemua calon BN lain dari MCA, MIC dan Gerakan tumbang satu-persatu hingga tidak ada seorang pun wakil BN selain Umno dalam dewan undangan negeri.

Pulau Pinang mempunyai 40 kerusi DUN dan 13 kerusi parlimen di seluruh negeri itu termasuk di bahagian pulau dan tanah besar.

Sekali lagi DAP mendahului dengan tujuh kerusi parlimen diikuti KEADILAN dengan empat manakala UMNO cuma tinggal dua masing-masing di parlimen Kepala Batas dan Tasek Gelugor di bahagian tanah besar.

SEKURANG-KURANGNYA MAMAT ..OOPPSSS MAMAK NI BERKATA BENAR.. BERKATA BERPIJAK DIBUMI YANG NYATA BUKANNYA CAKAP SEKADAR SYOK SENDIRI HIDU GAM.

DIA SEBAGAI PEMIMPIN PEMUDA PERINGKAT AKAR UMBI TAHU PERANGAI SEBENAR PARA PEMIMPIN UMNO DIPERINGKAT BAHAGIAN DAN CAWANGAN.

ITU BARU PULAU PINANG... NEGERI-NEGERI YANG DIPERINTAH PAKATAN RAKYAT PUN BEGITU JUGA... RAKYAT SUDAH DAPAT MENILAI DAN MEMBEZAKAN ANTARA PR DAN UMNO MEMERINTAH....

SEBAB ITU TUN M PERNAH CAKAP.. APABILA NEGARA INI JATUH KETANGAN PR, TERLALU SUKAR DAN SEMACAM MUSTAHIL UMNO AKAN RAMPAS KEMBALI.

UMNO TUMBANG AGAMA, BANGSA DAN NEGARA GEMILANG....UMNO TERSUNGKUR NEGARA MAKMUR. ~ PASPB


7 comments:

 1. bg gua..ameno ade ke xde ke sama je..ada x menambah xde pun x berkurang...ada pun buat aku menyampah dan meluat lihat gelagat pemimpin dan anak2 mereka

  ReplyDelete
 2. Yang ada dalam AMNO tu semua PENYAMUN2 belaka, masa susah mencari rakyat dah senang pandang rakyat pun tidak - PERGI MAMPUS AMNO!

  ReplyDelete
 3. .Selagi tiada keikhlasan dari kalangan ahli UMNO dan sikap suka ambil kesempatan lepas tu tuding jari pada pihak lain maka wajarlah rakyat tak perlu ikut rentak tarian mereka

  ReplyDelete
 4. Dan Kami jadikan di antara mereka itu pemimpin-pemimpin yang memberi petunjuk dengan perintah Kami ketika mereka sabar. Dan adalah mereka meyakini ayat-ayat Kami. 32-24

  jadilah pemimpin ikut perintah Allah bukan ikut kehendak hati

  ReplyDelete
 5. MEMANG PEMIMPIN UMNO JUAH DAN SOMBONG,INI BERLAKU KEPADA AKU SENDIRI.4 TAHUN MEMOHON DIBAIKI JALAN MINI TAR MASUK KEKAMPUNG AKU TAK DILULUSKAN DENGAN BERBAGAI ALASAN YANG TAK MANASABAH,PADAHAL JALAN KE RUMAH JKK ASYIK DITAR BARU SAJA.BILA KERAJAAN BN TUMBANG AKU TERUS BUAT ADUAN KE PEJABAT KERAJAAN NEGERI DI BAWAH PAKATAN.TAK SAMPAI SEBULAN TERUS DIBAIKI DENGAN LAMPU JALAN SEKALI.AKU DAN SELURUH SANAK SAUDARAKU DAH BERTEKAD TAK AKAN BAGI UNDI LAGI PADA BN DAN UMNO.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jangan tak sedar. Wakil-wakil yang ke Perhimpunan itulah yang telah banyak menipu rakyat. Aku tak marah dia orang kaya tapi jangan biarkan rakyat susah. Bayar itu, bayar ini, saman itu, saman ini. Makan di restoran berapa cukai yang dikenakan.

   Delete
 6. umno ka pkr ka, sama saja. masa bn pegang penang ni gaji aku 900 masa pr ni pun 900 gak.so pru13 nanti p reja buat OT lg baguih....buang karan ja p ngundi

  ReplyDelete

Suka hampa la nak komen ka tak... dan, aku punya suka la nak publish ka tak...

Mau dok ingat, yang berahi sangat nak memaki orang berkarung-karung tuh, sila ke blog pecacai Umno okey... Sebab blog pecacai Umno memang dicipta untuk maki makian, terima kasih.

Hehe...

Related Posts with Thumbnails