Thursday, April 11

MACAI Amno mana yang jilat kahak sendiri neh, pengotor betoi [Saksikan...]


Tentu ramai tak sabar nak kenal siapakah menteri pengampu Umno paling bangang dalam sejarah. Menteri pengampu bangang neh terpaksa menjilat kembali ludah dan kahak yang telah di ludahkannya tidak beberapa lama dulu.

Menteri yang sekapal dengan Madey Kutty neh telah memnberikan respon terhadap manifesto Pakatan Rakyat untuk menurunkan harga kereta...

"RAMAI ORANG AKAN MUFLIS JIKA HARGA KERETA TURUN SEPERTI DISARAN PAKATAN"
Dan kelmarin dalam manifesto ciplakan BN dari PR, Najib dengan gaya menahan berak mengumumkan harga kereta akan diturunkan sebanyak 20% hingga ke 30%.

Inilah rupanya menteri bangang tersebut...

Jikapun mangkok neh tercalon sekali lagi, itu bukannya kerana kehebatan dan kebijaksanaannya menjaga kebajikan rakyat tapi lebih kepada kesetiaannya menjilat kembali ludah berkahaknya mengampu Najib...

Ayuh semua...!! Bangun kita, UBAH demi kebajikan anak cucu kita... Ini kalilah...



*******************************


Manifesto Rakyat : BN kata akan bankrap, tapi ciplak pula..ha..ha.ha..

KUALA LUMPUR: Sejak Pakatan Rakyat melancarkan manifestonya pada 25 Februari 2013, para pemimpin Umno-BN telah menyerang bahawa tawaran pembangkang akan menyebabkan negara muflis.

Tapi, Sabtu lepas, BN melancarkan manifesto yang hampir sama dengan apa yang ditawarkan pembangkang.

Rakyat, terutamanya anak-anak muda dan warga internet terus menuduh BN menciplak manifesto PR dengan hanya mengubah ayat-ayat supaya tidak kelihatan sama.

Setiausaha Agung PAS, Datuk Mustafa Ali menunjukkan sembilan perkara yang diciplak oleh Barisan Nasional dari manifesto Pakatan.

Ia termasuklah menaikkan royalti minyak kepada negeri-negeri pengeluar minyak dari 5 ke 20 peratus, penurunan harga kereta dan juga lebuhraya di Sabah dan Sarawak.

Ketua Pengarah Strategi PKR Rafizi Ramli pula berkata 22 perkara dalam manifesto PR diceduk BN.

Media antarabangsa Bloomberg juga memandang perkara ini dalam sudut yang sama.

“Semua janji ini dibuat oleh Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar ketika membentangkan manifesto Pakatan Rakyat enam minggu sebelum Barisan Nasional membentangkannya dalam perhimpunan hujung minggu lalu," lapor Blomberg.

Jadi apakah hikmah di sebalik semua ini.

Menurut Ketua Penerangan PAS Pusat Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man, semua ini menunjukkan bahawa janji-janji PR sememangnya boleh dilaksanakan tanpa memufliskan negara sebagaimana yang didakwa BN.

“Sebelum ceduk, Umno-BN kata akan bangkrapkan negara. Selepas ceduk, Umno-BN kata mampu lakukan.

"Tersiratnya ialah Umno-BN mengakui manifesto Pakatan Rakyat sememangnya boleh dilaksanakan. Betul tak?” tulis Tuan Ibrahim di Facebooknya.

Tuan Ibrahim juga menyindir dengan serangkap pantun buat BN.

Rendang ayam lauk lazat,
Terlampau banyak jadi biasa,
Mulut jangan cepat sangat,
Kerana mulut diri binasa.


7 comments:

  1. jadikan satu undi kita penyumbang kepada bn tumbang dah lama tunggu pru, ini kali sudah mari 5 5 2013

    ReplyDelete
  2. aduu laa bos dah bodo anak buah pn 7X8 sama bongok...bkn tiru lagi ke camtu

    ReplyDelete
  3. Macam budak tingkatan 4 tiru homework yg cikgu beri waktu cuti sekolah. malas dan tak tau nak buat tiru jiran rumah sehari sebelum sekolah dibuka. Itulah standard BN.

    ReplyDelete
  4. bn fail..and flip flop

    ReplyDelete

  5. Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


    Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


    Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


    Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini.Baca selanjutnya...


    SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.
    Baca selanjutnya...

    ReplyDelete
  6. aduuuai...lagi mau sokong aa?talak otak punya org.kita kn cerdik....ayuuuhh buktikn...kita terbaek!

    ReplyDelete
  7. sebb tu najib tuggu pr bentang dlu manifesto pastu dh hentam kaw2 bru bole tiru..najib ni time exam dlu mesti bnyk kantoi bab meniru..cuba bongkar

    ReplyDelete

Suka hampa la nak komen ka tak... dan, aku punya suka la nak publish ka tak...

Mau dok ingat, yang berahi sangat nak memaki orang berkarung-karung tuh, sila ke blog pecacai Umno okey... Sebab blog pecacai Umno memang dicipta untuk maki makian, terima kasih.

Hehe...

Related Posts with Thumbnails