Wednesday, June 12

HOT: Dua kerusi parlimen di Johor kini GOYAH

PKR fail petisyen kerusi parlimen Pasir Gudang, Tebrau

Dua calon Parti Keadilan Rakyat (PKR) hari ini memfailkan petisyen pilihan raya bagi kawasan Parlimen Pasir Gudang dan Tebrau untuk mengisytiharkan keputusan pilihan raya umum ke-13 bagi kedua-dua kerusi itu sebagai tidak sah.

Dr Ahmad Faidhi Saidi dan Choong Shiau Yoon memfailkan petisyen mereka melalui peguam Tan Poh Lai dan diserahkan kepada Timbalan Pendaftar Mahkamah Tinggi di Johor Baharu kira-kira pukul 9.30 pagi.

Pada pilihan raya umum berkenaan, calon Barisan Nasional (BN) Parlimen Pasir Gudang Normala Abdul Samad mengalahkan Dr Ahmad Faidhi dengan majoriti 935 undi manakala calon BN Parlimen Tebrau Khoo Soo Seang menewaskan Choong dengan majoriti 1,767 undi.

Kedua-dua pempetisyen itu menamakan Normala dan Khoo, Pegawai Pengurus Pilihan Raya Parlimen Pasir Gudang dan Tebrau serta Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) sebagai responden.

-Bernama


1 comment:

Suka hampa la nak komen ka tak... dan, aku punya suka la nak publish ka tak...

Mau dok ingat, yang berahi sangat nak memaki orang berkarung-karung tuh, sila ke blog pecacai Umno okey... Sebab blog pecacai Umno memang dicipta untuk maki makian, terima kasih.

Hehe...

Related Posts with Thumbnails